· 

1 BY 1. EEN NIEUWE SERIE VIDEOS VOOR PAUL KRUIZE BESPOKE GARMENTS


Paul en ik hebben najaar 2018 het plan opgevat om weer eens iets samen te doen. We zijn bezig om een miniserie van 3 videos te maken. Hierin laten we, net als in de video van 4 jaar geleden, zien hoe Paul te werk gaat.

Paul is nu bijna 5 jaar bezig als kleermaker en maakt nu naast jeans ook jassen, colberts, overhemden en hoofddeksels. Hij werkt nog steeds alleen in zijn studio. Omdat hij alleen werkt, maakt hij 1 kledingstuk per keer en werkt hij nooit aan meerdere stukken tegelijk. Vandaar  'One by One' de titel van de serie. 

 

Paul Kruize aan het werk
Still uit: 1 by 1 - Paul Kruize Tailoring Jeans, Shirts and other Garments - Part 1 - Buttonholes made by hand

 

Het was fijn om hem weer aan het werk te zien. Je ziet de 5 jaar ervaring af aan zijn manier van werken. Geduldig en met een ongenadige focus op kwaliteit ben je hier getuige van het ontstaan van een knoopsgat van mijn nieuwe jeans. Deze zogenaamde One Piece Fly Maakt Paul helemaal met de hand. 

Omdat naar aanleiding van onze vorige video van een jaar of 4 geledenvanuit de kijkers de vraag rees of we eens heel nauwkeurig konden laten zien hoe Paul knoopsgaten maakt, hebben we besloten dat dit de eerste van de 3 is. 

Ik geef toe, hij kan korter maar we willen jullie ook laten voelen met welke toewijding en precisie Paul te werk gaat. Sommige dingen duren nu eenmaal wat langer en dat mag je best voelen als kijker. 

 

Een volmaakt knoopsgat
Still uit: 1 by 1 - Paul Kruize Tailoring Jeans, Shirts and other Garments - Part 1 - Buttonholes made by hand

Net als Paul, werk ik ook in mijn eentje. Dus alles wat je ziet en hoort is opgenomen, gefilmd, gemonteerd en voorzien van muziek door ondergetekende.

 

Paul Kruize online

http://www.paulkruizejeans.com

Paul op Facebook

@Paulkruize op Instagram

 

Voor de Tech Geeks:

Sony A7 camera, Cheap rig van Al13xpr355 en Edelkrone follow focus

Montage, titeldesign, colorgrading en geluidsnabewerking met Da Vinci Resolve

Muziek: Me & Garageband

 

Saillant detail: Check de tijdsduur ;-)