· 

Nieuwe video i.s.m. Dunya, het vrouwennetwerk uit Enschede

Via  mijn vriendenkring ben ik benaderd door Dunya, de Enschedese afdeling van het wereldwijde Soroptimisten-netwerk. Zij zocht een videomaker die bereid was om Pro Bono een video te schieten ter ondersteuning van hun actie voor een opvanghuis voor slachtoffers van vrouwenhandel in Bangladesh.

 

Door de verkoop van kunstkaarten willen zij dit initiatief stimuleren. Via het crowdfundingkanaal Voordekunst wil zij in ieder geval de fees voor de deelnemende kunstenaars en de kosten van het drukwerk laten meefinancieren zodat de rest van de opbrengst in zijn geheel naar het goede doel kan gaan.

 

 

Liefde voor de goede zaak

Ik heb wel even moeten nadenken voordat ik het besluit nam om dit als liefdewerk op te pakken. Ik wist van tevoren dat dit niet zomaar even een-tussen-neus-en-lippen-door-project zou gaan worden en dus best veel tijd zou gaan kosten. Een goede zaak op een serieuze manier promoten moet gepaard gaan met serieuze kwaliteit in beeld en geluid. Het was mijn taak om het verhaal rondom deze actie in beeld en geluid te laten vloeien.

Bovendien werd ik in de gelegenheid gesteld om mijn lieve vriendin Quinta Bies te portretteren als boegbeeld van de actie. Go Quinta!

Lessons learned

Voor mij was dit ook de ideale gelegenheid om mijn nieuwe Sony camera beter te leren kennen.

Ik heb tijdens dit project dan ook heel veel bijgeleerd op het gebied van optimale belichting en video nabewerking (colour grading, audio mastering, etc.) Op de vraag; of ik een goede site voor stockmusic kende, heb ik geantwoord dat ik zelf wel voor een passende muzikale ondersteuning kon zorgen. Dat kost natuurlijk meer tijd maar maakt het ook leuk. De riedel die hieronder zit is dus ook van mijn hand.

Ik heb in ieder geval geleerd wat mijn inspanningen waard kunnen zijn voor een ander. 

 

EN het resultaat mag er zijn. ;-)

Naar de actie site

Check hier de De video die ik heb geproduceerd en de crowdfunding actie van Dunya: https://www.voordekunst.nl/projecten/11175-kunst-door-de-bus-wenskaarten-1