· 

Nieuwe ervaringen met een oud-collega

Tom Morssink besloot voor zichzelf te beginnen. Hij had al wel een "grofstoffelijk" idee over welke kant het op moest maar nog geen website. Daar heb ik hem bij geholpen.

Ik ken Tom goed. Ooit deed hij de personeelszaken bij Trimm. Daar werkten we samen. 

Sinds begin 2021 is hij begonnen aan de opbouw van zijn eenmansbedrijf. Tom is veelzijdig. Naast H.R.-adviseur,  is hij ook coach, docent, en podcaster. Als "mensoloog" is hij altijd op onderzoek naar wat mensen beweegt.

Die nieuwsgierigheid moest ook tot uiting komen op zijn website. "Ik wil iets met mijn eigen foto's en niet een standaard "kijk-mij-eens-manager-zijn" website. Een soort overzicht van wat ik kan en doe en een manier om kennis en ervaringen te delen..." Dat waren de uitgangspunten. De basis voor de Tom Morssink-experience.

 

Content is King.

Niet gehinderd door een planning en op basis van wederzijds vertrouwen gingen we samen dit proces in. 

Alles moest nog geregeld worden: domeinnaam, hosting, A.V.G. toestanden, beveiliging, natuurlijk een website met C.M.S. én interessante content. Zijn blog staat centraal. Daar kunnen telkens verhalen aan worden toegevoegd. De term Kennisjutter rolde op tafel. Ik weet niet meer precies uit wiens koker maar het paste als gegoten. Verder niet teveel poespas. Dat kan altijd nog.

 

We hebben samen gebouwd aan de site. Gaandeweg werd het Tom steeds duidelijker hoe het moest gaan worden.

Het mooie van dit proces was dat Tom in het begin wel ongeveer wist wat hij de wereld wilde laten weten maar nog niet kon zien hoe alles in elkaar zou grijpen. 

"Wat kan je, wat weet je en wat wil je?" Zijn als vragen makkelijk te stellen maar daar eerlijk antwoord op geven kan lastig zijn. Zeker als je veel kunt, weet en wil doen. Door letterlijk samen te zitten en het te maken werd het ook echt Tom's eigen website. 

Dat kost natuurlijk tijd en tijd is geld, in deze neo-liberale wereld. In ons geval: Tijd = kwaliteit. Het was de moeite waard. We kunnen er beide achter staan.